به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، جلسه شورای اداری شهرستانهای جنوب سیستان و بلوچستان با حضور معاون اول رئیس جمهور در دانشگاه ولایت شهرستان ایرانشهر برگزاری شد.
اسحاق جهانگیری در این جلسه اظهار داشت: خدا را شاکرم که توفیق حاصل شد تا یک بار دیگر خدمت مردم عزیز و بزرگوار استان سیستان و بلوچستان و خصوصاً شهرستان ایرانشهر برسم.
وی با ابراز اینکه ایرانشهر همیشه بهعنوان یک پایگاه فرهنگی در کشور مطرح بوده است، افزود: البته کل استان سیستان و بلوچستان با توجه به سابقه خود همواره در زمینه مسائل فرهنگی در کشور پیشتاز بوده است.
بیشتر بخوانید:
هشدار سردار باقری به برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به موقعیت راهبردی سیستان و بلوچستان، گفت: این استان جایی است که همه منافع ملی کشور به حضور مردم این خطه از کشور گره خورده است.
وی با خاطرنشان کردن اینکه مردم سیستان و بلوچستان مدافعین و محافظین راستین کشور هستند، تصریح کرد: حضور مردم سیستان و بلوچستان در این منطقه از کشور یک مسئله استراتژیک و راهبردی است.
جهانگیری با تأکید به اینکه طرح توسعه سواحل مکران یک موضوع ملی است، بیان داشت: طبق تأکیدات رهبر معظم انقلاب حتماً طرح توسعه سواحل مکران با جدیت از سوی دولت پیگیری میشود.
معاون اول رئیس جمهور با اعلام اینکه جمهوری اسلامی ایران حافظ امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است، اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با قدرت خود هیچگاه اجازه نمیدهد که تنگه هرمز ناامن شود.
وی با تأکید بر اینکه ایران حفظ امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز را وظیفه خود میداند، گفت: ولی این دلیل بر آن نیست که نفت ما فقط در آن سوی تنگه هرمز تحویل نفتکشها شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: از همین رو برنامهریزی مناسب برای استفاده از ظرفیتهای بینظیر بندر چابهار بهعنوان تنها بندر اقیانوسی ایران بسیار حائز اهمیت است.
جهانگیری با اشاره به اینکه تصمیمهای راهبردی برای توسعه سواحل مکران مدنظر است، ادامه داد: توسعه بندر چابهار علاوه بر اینکه برای کشور ما مهم است قطعاً موجب توسعه ترانزیت و حملونقل برای کشورهای آسیای میانه و افغانستان هم میشود.
وی تصریح کرد: البته ایجاد زیرساختها از جمله مسائل مهم در هر منطقهای است از همین رو باید راهآهن چابهار به زاهدان هرچه زودتر تکمیل شود.
جهانگیری با تأکید بر اینکه "بهصورت جدی پیگیر اجرای طرحهای عمرانی سیستان و بلوچستان هستیم"، بیان داشت: امیدواریم نخبگان و صاحبنظران استان سیستان و بلوچستان هم به کمک دولت بیایند و طرحهای بومی تهیه شود و در اختیار دولتمردان قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه اکثر مزیتهایی که برای توسعه یک منطقه لازم است در سیستان و بلوچستان وجود دارد، افزود: نیروی انسانی مستعد یکی از مهمترین عاملهای توسعه است که در این استان استعدادهای بسیار خوبی وجود دارد.